2001

Nové tisíciletí začíná pro Petra Kotvalda úspěšně. Výsledky nejrůznějších anket za rok 2000 (Český slavík, Týtý aj.) odrážejí a potvrzují úspěch zpěvákových počinů poslední doby. V únoru étery rádií úspěšně brázdí „kontroverzní“ novinková píseň „Milujeme“ – pilot chystaného alba „TAXITOTAK NEBER“. To spatřuje světlo světa na přelomu dubna a května, současně s oficiálním webem http://www.kotvald.cz. V pořadí dvanáctý Petrův studiový počin nejenže se drží řadu týdnů v albové TOP 10, ale dokonce ještě před svým křestem dosahuje statutu Zlaté desky. Jeho druhý singl – letní megahit „Mumuland“ se na dlouhou dobu stává nejhranější písní českých rádií vůbec a masové obliby dosahuje i jako vyzváněcí melodie pro mobilní telefony.

V poprázdninovém období zaměstnává umělcův tým a vydavatelství Sony Music Bonton obrovské množství došlých remixů Petrových písní do soutěže „Taxito zmixni“, vyhlášené coby šance pro mladé talenty z řad DJs. Nakonec jsou (vzhledem k vysoké kvalitě soutěžních snímků) vyhlášeni dokonce čtyři vítězové a rozbíhají se přípravy k vydání remixového minialba.

Příjemným uzavřením velmi plodného roku se pro Petra Kotvalda stává nominace na „Českého slavíka“ a vánoční koncert v beznadějně vyprodané Lucerně. Ve virtuální sféře internetu se Petrovy stránky stávají jedněmi ze suverénně nejnavštěvovanějších, stále rostoucí fanouškovská základna pořádá pravidelná setkání na chatu a příprava turné, plánovaného na příští rok je v plném proudu …

Komentáře nejsou povoleny.